вино КАВЕШ САНТА БЕРЕЗНЯ РОЗЕ 12-13% 0.75
НАШ ПАРТНЕР Виробник
Кавеш Санта Марта (Caves Santa Marta)
www.cavessantamarta.pt
Підприємство Кавеш Санта Березня має майже п'ятидесятирічну історію. Воно розташоване в районі Санта Березня де Пенагіан на півночі Португалії, в самому серці регіону Дору, найстарішому регламентованому регіоні світу: його межі були визначені в середині XVIII століття, на сто років раніше, ніж в Бордо.
Кавеш Санта Березня утворено в 1959 році як об'єднання кількох десятків дрібних виробників долини Дору. Сьогодні кооператив об'єднує понад дві тисячі господарств і виготовляє свої вина з добірного винограду, зібраного з площі понад 2 000 га. Компанія виробляє більше 13 млн літрів вина, що становить приблизно одну десяту частину від всього виробництва вин DO Дору. Портвейни і вина Кавеш Санта Березня поставляються в країни Європи, США, Канаду, Японію, Бразилію, Китай.
Детальніше
ІСТОРІЯ
Португалія
РЕГІОН
Дору (Douro)
Оточена гірським ланцюгом, що піднімається більш ніж на 1400 метрів над рівнем моря, долина річки Дору має унікальні геологічними і кліматичними умовами: посушливий і різко мінливий клімат, сланцеві грунту і гористий ландшафт. Самі португальці говорять про місцеве кліматі, як про «восьми місцях зими і чотирьох місцях пекла»: жорстокі морози взимку і випалювали все живе сонце влітку. Весна ж тут відома своїм штормовим поривчастим вітром, проливними дощами, що викликають зсуви, і градом розміром з волоський горіх. Саме з цих та багатьох інших причин виноградні лози традиційно вирощуються на штучно побудованих терасах на схилах вздовж річки Дору та її приток.
Дору є першим в світі демаркувати регіоном. Межі його були визначені Маркізом Помбал ще в 1675 році, і прославився цей регіон завдяки портвейну. Через великий попит на знамениті порто, сухі вина Дору довгий час не мали істотного значення у виноробстві регіону. Ця ситуація почала змінюватися в 60-і роки XX століття. До 1982 року, коли Дору отримав статус DOC для виробництва сухих вин, багато виробників порто вже експериментували з виробництвом таких, і вельми успішно.
Довгий час модні віяння і універсальні методики сучасного виноробства обходили Португалію стороною, в результаті країна зберегла своє багатющу спадщину - автохтонні сорти винограду. Білі португальські вина виробляють із сортів Рабігату, Мальвазія Фіна, Віосіньо, Донселіньо, Мушкател і Говейо. Фруктові і малокислотних, ці вина в той же час повнотілі і досить складні, що володіють сильним оригінальним смаком і тонким квітковим ароматом. Місцеві червоні сорти - Тінта Роріш, Туріга Франка, Туріга Насиональ, Тінта бароко, Тінта Амарела. Червоні вина з регіону Дору відрізняються потужним тілом, густими танинами і складним букетом, в якому переплітаються фруктові, пряні і мінеральні нотки.