херес ЛЕЕНДА Фіно 15% 0,75
НАШ ПАРТНЕР Виробник
Групо Хосе Естевез (Grupo Jose Estevez)
www.grupoestevez.es
Історія винних погребів компанії Хосе Естевез (Jose Estevez SA) почалася з підприємства Jose Lena Rendon and Co., заснованого в 1809 році для витримки хересу і хересного бренді. З 1974 року компанією повністю управляє Хосе Естевез. Починаючи з моменту своєї появи в Хересі, він прагнув купувати найбільш значущі для історії регіону бодегі, такі як: Marques del Real Tesoro або Valdespino. На початку 2007 року у власність компанії переходить бодега La Guita, яка по праву вважається одним з лідерів по виробництву хересу Manzanilla. Зараз в промислову групу Хосе Естевез входить кілька підприємств, у тому числі Бодегас М. Хіл Луці. Загальна продуктивність компанії складає більше 2 млн пляшок. Згідно з традиціями сімейного бізнесу, надзвичайно важлива роль відводиться ретельної організації процесу витримки. Не так давно в компанії впроваджено власне «ноу-хау» - в льохах чути музику, створена за «співзвучністю» з генетичною структурою хересу. Вона, як вважають винороби, дозволяє вину дозрівати найкращим чином. Продукція компанії одержала заслужене визнання майже в 40 країнах світу, серед яких велика частка «просунутих» ринків, таких як Швеція, Фінляндія або Великобританія.
ДетальнішеІСТОРІЯ
Іспанія
РЕГІОН
Андалусія (Andalucía)
Андалусія (Andalucia)
- найпівденніша область Іспанії, що омивається Середземним морем і Атлантичним океаном, батьківщина запально танцю фламенко і унікальних кріплених вин хересу і малаги.
Географічні особливості регіону виділяє його серед інших. На більшій частині Андалусії панує середземноморський клімат, для якого характерний високий атмосферний тиск влітку (наслідок антициклонів з Азорських островів) і як наслідок, сильні засухи, іноді перериваються грозовими зливами, і вкрай високі температури. Взимку тропічні антициклони йдуть на південь і впускають на територію Андалусії полярні фронту. Погода стає нестійкою, восени, взимку і навесні йдуть проливні дощі, але температура повітря залишається помірною. Рельєф Андалусії гористий, велика частина виноградників розташована на кам'янистих плато і схилах пагорбів. Грунти лужного характеру, в основному бідні. Ландшафтне різноманіття і положення регіону між двома водними масивами, що володіють принципово різними характеристиками, пояснює наявність декількох, абсолютно несхожих, кліматичних зон. Ось чому вина з різних областей регіону мають різні характеристики.
Основні сорти виноград, культивовані в Андалусії - Паломіно, Педро Хіменес, мускати, Лістар, Гаррідо. Тут виробляються всесвітньо відомі вина Херес, Монтілья-Морілес і Малага. Виноробний центр Андалусії - місто Херес-де-ла-Фронтера. Тут ведуться також науково-дослідні роботи в області виноградарства і виноробства.
Сьогодні в Андалусії існує чотири великих виноробних регіону, і п'ять найменувань контрольованих за походженням
- Кондадо де Уельва (Condado de Huelva)
- Малага (Malaga) і Сьєрра де Малага (Sierra de Malaga)
- Монтілья-Морілес (Montilla-Moriles) - Херес (Jerez-Xeres-Sherry) і Манзанілья де Санлукар де Баррамеда (Manzanilla de Sanlucar de Barrameda)
Всі ці регіони відрізняються сухим кліматом, який завжди вважався занадто спекотним для того, щоб успішно виготовляти сухі вина. Тому Андалусія - це край насамперед кріплених вин, хоча останнім часом деякі винороби тут починають виробляти і вина сухі.
Традиційний для Андалусії спосіб витримки вин, який і зараз, за рідкісними винятками, застосовується у всіх Д.О. регіону - це знаменита система «« Солера і кріадера »(Solera y Criadera).
апелласьона
Херес (Jerez)
Виноробний регіон Херес (Jerez), який англійці називають Шеррі, розташований в південній Іспанії в Андалусії, провінція Кадіс. DO Jerez - одне з найстаріших визнаних в Іспанії «найменувань за походженням», займає територію приблизно 16 000 гектар. Як випливає з назви регіону, виноробні цій частині Іспанії виробляють тільки Херес - унікальне кріплене вино.
Зону виробництва хересу часто називають хересного трикутником, тому що більшість бодег, які виробляють це знамените вино, розташоване в трьох містах: Херес-де-ла-Фронтера, Санлукар-де-Баррамеда і Ель-Пуерто-де-Санта-Марія, що утворюють трикутник. Крейдяні грунту цієї зони ідеально підходять для основного тут сорти винограду - Паломіно (95% від посадок). Вони допомагають утримувати вологу зимових дощів і живити нею коріння лоз влітку. Вологі західні вітри, що дмуть з Атлантики, пом'якшують літню спеку. Також в регіоні культивують виноград сорту Педро Хіменес і Москатель.
Стандартна процедура виробництва виглядає наступним чином: зібраний на початку вересня виноград тиснуть (найчастіше після 2-3-х денного витримування під сонцем) і отриманий в результаті цього сік піддають ферментації (або бродінню). Слід зазначити, що для виробництва хересу використовують лише найперший віджимання винограду, так званий mosto de yem. Під час пресування в вино додають крейду (а іноді і місцеву, багату їм, грунт), який «вибілює» вино, надаючи йому прозорість. При ферментації в сусло додають спеціальні хересні дріжджі - неодмінний атрибут напою. Саме плівка (флер), утворена дріжджовими культурами на поверхні сусла, оберігає його від окислення і надає напою абсолютно оригінальний смак і аромат. Ферментація хересу зазвичай триває до кінця листопада - отримується в результаті напій є сухим вином 11-12% фортеці. Після завершення ферментації його класифікують за сортами і в залежності від цього кріплять (розбавляють спиртом) до певного градуса, після чого вино залишають доходити в бочках.
Витримка хересів проводиться за системою «солера і кріадерас» (Solera y criaderas). Назва методу походить від іспанських дієслів criar - створювати і soler - звикати, заспокоюватися. Створення цієї технології було продиктовано необхідністю отримання з року в рік вина з наперед заданими, передбачуваними характеристиками, незалежно від примхливого характеру клімату, урожаю, якості винограду та ін. Solera y criaderas - піраміда бочок з вином. Частина готового вина відбирають з бочок самого нижнього ряду (solera) і розливають його по пляшках. Замість відібраного вина доливають більш молоде вино з вищого ряду бочок (criadera). А в бочки самого верхнього ряду (теж criadera) доливають наймолодше вино. Таким чином, отримують протягом багатьох років однакові за складом і властивостями хереси. Така система змішування вин врожаю різних років може функціонувати нескінченно довгий час. Отже, на етикетці хересу може вказуватися тільки конкретні роки витримки, а не рік врожаю.
Херес вважається «королем» аперитивів. Але також може вживатися протягом усього застілля, т. К. Аромат хересу не можуть перебити ні копченості, ні навіть риба. А солодкі сорти хересу відмінно супроводжують десерт.
терруар
Крейдяні грунту цієї зони ідеально підходять для сорту винограду Паломіно. Літня спека пом'якшують вологі західні вітри, що дмуть з Атлантики.