херес ЛЕЕНДА Фіно 15% 0,75

  1. НАШ ПАРТНЕР Виробник
  2. ІСТОРІЯ
  3. РЕГІОН
  4. апелласьона
  5. терруар

НАШ ПАРТНЕР

Виробник

Виробник

Групо Хосе Естевез (Grupo Jose Estevez)

www.grupoestevez.es

Історія винних погребів компанії Хосе Естевез (Jose Estevez SA) почалася з підприємства Jose Lena Rendon and Co., заснованого в 1809 році для витримки хересу і хересного бренді. З 1974 року компанією повністю управляє Хосе Естевез. Починаючи з моменту своєї появи в Хересі, він прагнув купувати найбільш значущі для історії регіону бодегі, такі як: Marques del Real Tesoro або Valdespino. На початку 2007 року у власність компанії переходить бодега La Guita, яка по праву вважається одним з лідерів по виробництву хересу Manzanilla. Зараз в промислову групу Хосе Естевез входить кілька підприємств, у тому числі Бодегас М. Хіл Луці. Загальна продуктивність компанії складає більше 2 млн пляшок. Згідно з традиціями сімейного бізнесу, надзвичайно важлива роль відводиться ретельної організації процесу витримки. Не так давно в компанії впроваджено власне «ноу-хау» - в льохах чути музику, створена за «співзвучністю» з генетичною структурою хересу. Вона, як вважають винороби, дозволяє вину дозрівати найкращим чином. Продукція компанії одержала заслужене визнання майже в 40 країнах світу, серед яких велика частка «просунутих» ринків, таких як Швеція, Фінляндія або Великобританія.

Детальніше

ІСТОРІЯ

Іспанія

РЕГІОН

Андалусія (Andalucía)

Андалусія (Andalucia)

- найпівденніша область Іспанії, що омивається Середземним морем і Атлантичним океаном, батьківщина запально танцю фламенко і унікальних кріплених вин хересу і малаги.

Географічні особливості регіону виділяє його серед інших. На більшій частині Андалусії панує середземноморський клімат, для якого характерний високий атмосферний тиск влітку (наслідок антициклонів з Азорських островів) і як наслідок, сильні засухи, іноді перериваються грозовими зливами, і вкрай високі температури. Взимку тропічні антициклони йдуть на південь і впускають на територію Андалусії полярні фронту. Погода стає нестійкою, восени, взимку і навесні йдуть проливні дощі, але температура повітря залишається помірною. Рельєф Андалусії гористий, велика частина виноградників розташована на кам'янистих плато і схилах пагорбів. Грунти лужного характеру, в основному бідні. Ландшафтне різноманіття і положення регіону між двома водними масивами, що володіють принципово різними характеристиками, пояснює наявність декількох, абсолютно несхожих, кліматичних зон. Ось чому вина з різних областей регіону мають різні характеристики.

Основні сорти виноград, культивовані в Андалусії - Паломіно, Педро Хіменес, мускати, Лістар, Гаррідо. Тут виробляються всесвітньо відомі вина Херес, Монтілья-Морілес і Малага. Виноробний центр Андалусії - місто Херес-де-ла-Фронтера. Тут ведуться також науково-дослідні роботи в області виноградарства і виноробства.

Сьогодні в Андалусії існує чотири великих виноробних регіону, і п'ять найменувань контрольованих за походженням

  • Кондадо де Уельва (Condado de Huelva)
  • Малага (Malaga) і Сьєрра де Малага (Sierra de Malaga)
  • Монтілья-Морілес (Montilla-Moriles) - Херес (Jerez-Xeres-Sherry) і Манзанілья де Санлукар де Баррамеда (Manzanilla de Sanlucar de Barrameda)

Всі ці регіони відрізняються сухим кліматом, який завжди вважався занадто спекотним для того, щоб успішно виготовляти сухі вина. Тому Андалусія - це край насамперед кріплених вин, хоча останнім часом деякі винороби тут починають виробляти і вина сухі.

Традиційний для Андалусії спосіб витримки вин, який і зараз, за ​​рідкісними винятками, застосовується у всіх Д.О. регіону - це знаменита система «« Солера і кріадера »(Solera y Criadera).

апелласьона

Херес (Jerez)

Виноробний регіон Херес (Jerez), який англійці називають Шеррі, розташований в південній Іспанії в Андалусії, провінція Кадіс. DO Jerez - одне з найстаріших визнаних в Іспанії «найменувань за походженням», займає територію приблизно 16 000 гектар. Як випливає з назви регіону, виноробні цій частині Іспанії виробляють тільки Херес - унікальне кріплене вино.
Зону виробництва хересу часто називають хересного трикутником, тому що більшість бодег, які виробляють це знамените вино, розташоване в трьох містах: Херес-де-ла-Фронтера, Санлукар-де-Баррамеда і Ель-Пуерто-де-Санта-Марія, що утворюють трикутник. Крейдяні грунту цієї зони ідеально підходять для основного тут сорти винограду - Паломіно (95% від посадок). Вони допомагають утримувати вологу зимових дощів і живити нею коріння лоз влітку. Вологі західні вітри, що дмуть з Атлантики, пом'якшують літню спеку. Також в регіоні культивують виноград сорту Педро Хіменес і Москатель.
Стандартна процедура виробництва виглядає наступним чином: зібраний на початку вересня виноград тиснуть (найчастіше після 2-3-х денного витримування під сонцем) і отриманий в результаті цього сік піддають ферментації (або бродінню). Слід зазначити, що для виробництва хересу використовують лише найперший віджимання винограду, так званий mosto de yem. Під час пресування в вино додають крейду (а іноді і місцеву, багату їм, грунт), який «вибілює» вино, надаючи йому прозорість. При ферментації в сусло додають спеціальні хересні дріжджі - неодмінний атрибут напою. Саме плівка (флер), утворена дріжджовими культурами на поверхні сусла, оберігає його від окислення і надає напою абсолютно оригінальний смак і аромат. Ферментація хересу зазвичай триває до кінця листопада - отримується в результаті напій є сухим вином 11-12% фортеці. Після завершення ферментації його класифікують за сортами і в залежності від цього кріплять (розбавляють спиртом) до певного градуса, після чого вино залишають доходити в бочках.
Витримка хересів проводиться за системою «солера і кріадерас» (Solera y criaderas). Назва методу походить від іспанських дієслів criar - створювати і soler - звикати, заспокоюватися. Створення цієї технології було продиктовано необхідністю отримання з року в рік вина з наперед заданими, передбачуваними характеристиками, незалежно від примхливого характеру клімату, урожаю, якості винограду та ін. Solera y criaderas - піраміда бочок з вином. Частина готового вина відбирають з бочок самого нижнього ряду (solera) і розливають його по пляшках. Замість відібраного вина доливають більш молоде вино з вищого ряду бочок (criadera). А в бочки самого верхнього ряду (теж criadera) доливають наймолодше вино. Таким чином, отримують протягом багатьох років однакові за складом і властивостями хереси. Така система змішування вин врожаю різних років може функціонувати нескінченно довгий час. Отже, на етикетці хересу може вказуватися тільки конкретні роки витримки, а не рік врожаю.
Херес вважається «королем» аперитивів. Але також може вживатися протягом усього застілля, т. К. Аромат хересу не можуть перебити ні копченості, ні навіть риба. А солодкі сорти хересу відмінно супроводжують десерт.

Детальніше

терруар

Крейдяні грунту цієї зони ідеально підходять для сорту винограду Паломіно. Літня спека пом'якшують вологі західні вітри, що дмуть з Атлантики.