Варення з кизилу: дуже смачне і надзвичайно красиве


Як готувати   варення з кизилу   дуже смачне і надзвичайно гарне, розглянемо в цьому матеріалі Як готувати варення з кизилу дуже смачне і надзвичайно гарне, розглянемо в цьому матеріалі. Багато господині після відвідин ринку в кінці літа і початку осені думають про те, щоб приготувати такий десерт. Чому б і ні, особливо, якщо ягоди в вашому регіоні доступні. Багато кизилу зростає на Кавказі.

Збирають ці дрібні ягідки досить цікаво. Під деревом, де плоди вже практично дозріли, стелять велику чисту плівку. Далі дерево трясуть і плівка в результаті покривається великою кількістю впали стиглих ягід. Час зекономлено, а урожай зібраний. Зростає кизил не тільки в горах, але також на присадибних ділянках в самих різних регіонах нашої країни. Самі по собі в свіжому вигляді ягоди є терпкими, але в варення вони будуть солодкими, смачними і ароматними.

Цікаво! Чи варто говорити про те, наскільки корисним є цей плід. Рецепти приготування варення на зиму допоможуть по максимуму зберегти всі вітаміни і корисні речовини цього продукту. Особливо корисно їсти таке варення для зміцнення імунітету, в період розгулу епідемії простудних захворювань.

Кизиловое варення обов'язково завжди готується на Кавказі, де ця ягода росте у великій кількості. Однак сьогодні ці дерева зустрічаються не тільки в гірських районах, але повсюдно.

В яких випадках лікарі рекомендують обов'язково їсти кизилове варення:
1. При підвищеній температурі, щоб знизити жар.
2. Коли потрібно зміцнити імунітет і активувати захисні сили організму.
3. Щоб поліпшити самопочуття і прискорити одужання при гострих респіраторних, а також простудних захворюваннях.
4. Щоб поліпшити тонус, підтримати захисні сили організму.
5. При шлункових недугах варення з кизилу буде відмінним профілактичним засобом.
6. Антидотом є цей продукт при отруєннях ртуттю або свинцем, а також при загальної інтоксикації організму.
7. Коли є проблеми різного роду з кровоносною системою.

Дуже смачне і надзвичайно гарне варення з кизилу: рецепти

Класика жанру

Щоб зварити найпростіше і смачне варення з цього продукту, потрібно підготувати кілограм самих ягід, 1,2 кг звичайного цукру, а також знадобиться півлітра води. подивіться рецепт компоту з кизилу .

Попередньо кизил добре обробити, отримати гілочки, прибрати всі зіпсовані ягідки. Потім все перемити і дати воді стекти. Цукор розчинити у воді, для чого нагріти воду і постійно перемішувати цукор до повного його розчинення.

Ягоду перекласти в каструлю з товстим дном. Потім додати киплячий цукровий сироп в ягоди. Залишити все на чотири години при кімнатній температурі. Тепер нагрівати на повільному вогні протягом десяти хвилин. У процесі варіння варення помішувати, але робити це обережно, не порушуючи цілісність ягоди.

У процесі варіння варення помішувати, але робити це обережно, не порушуючи цілісність ягоди

Порада! Розмішуйте варення не ложкою, а шляхом акуратного струшування миски з ягодами. Варення розлити по заздалегідь підготовленим чистим банкам і закатати бляшаними кришками. Поставити шийкою вниз до повного охолодження, а після цього переносити в комору або підвал на зберігання.

«П'ятихвилинка»

Можна приготувати варення з кизилу дуже смачне і надзвичайно красиве по ще більш швидкому рецептом. Крім кілограма самих ягід для приготування консервації потрібен повний стакан води і півтора кілограма цукру.

Кизил перебирається і промивається в проточній воді. Потім викласти його на чисті тканинні або паперові рушники, щоб просушити. Воду нагріти майже до кипіння і потім залити нею ягідки, які вже лежать в каструлі. Залишити на п'ять хвилин, а далі зцідити настій в іншу каструлю.

Цю воду прогріти і в ній розчинити цукор. Після цього додати сюди ж кизил, варити кілька хвилин до кипіння, а потім дати спокій повністю охолонути. Далі знову нагріти до кипіння і знову дати охолонути. Втретє від моменту кипіння проварити варення п'ять хвилин, потім розкласти по банках і закатати.

З кісточками

Щоб приготувати цей рецепт варення, потрібен кілограм ягід, стільки ж цукру і в два рази менше звичайної чистої води. Ягідки промити, прибрати всі пошкоджені і пом'яті плоди. Покласти ягоди в таз, який потім можна буде додатково нагрівати. Тепер самий копіткий етап роботи - кожну ягідку потрібно буде проколоти, щоб вона швидше виділила сік. готуємо компот з яблук і кизилу .

Всипати до кизилу кілограм цукру і все акуратно перемішати. Залишити на кілька годин, щоб цукор розмокнув і змішався з соком ягід кизилу. Після цього влити воду і все прогріти на повільному вогні, постійно перемішуючи, довести до кипіння. Дати охолонути, потім нагрів повторити. У процесі варіння варення важливо знімати з нього пінку. В результаті маса повинна вийти густий, коли це сталося, варення можна перекладати по стерильним банкам і закочувати на зиму. Зберігати обов'язково в прохолодному місці.

В мультиварці

Можна сміливо готувати корисне кизилове варення з допомогою мультиварки. Для приготування страви знадобиться півкілограма ягід, 600 грамів цукру і половина склянки води. Використання мультиварки значно скорочує процес варіння варення, а також всі підготовчі етапи його приготування.

Очистити кизил від гілок, прибрати все пом'яті та пошкоджені ягідки, промити. Викласти ягоди на дошку і дістати кісточки (для цього трохи надавати на кизил склянкою). Викласти ягоди в миску, присипати цукром і залишити на 10 годин. Цього часу буде досить, щоб ягоди виділили сік, а він змішався з цукром.

Цього часу буде досить, щоб ягоди виділили сік, а він змішався з цукром

Через цей час масу викласти в чашу пристрої, залити водою і виставити режим «Гасіння» на годину. Якщо за цей час варення ще не встигне стати густим, то його можна варити трохи довше. Перемішати в варення в процесі приготування потрібно кілька разів, але тут важливо не пошкодити ягідки. Після закінчення процесу варіння розлити десерт по банкам і закатати з використанням жерстяних кришок.

Ось так готується варення з кизилу дуже смачне і надзвичайно красиве. Всі рецепти відрізняються простотою приготування і мінімальною кількістю інгредієнтів. Але можна не сумніватися, що десерт вийде смачним, легким і, звичайно ж, корисним.

  • 0 поділилися
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Завантаження ...